De regering wil het belastingstelsel hervormen om het tekort terug te dringen, maar het is allesbehalve zeker dat er een meerderheid zal worden gevonden om de maatregel goed te keuren.

Koichi Haji, chief economist bij NLI Research Institute in Tokio, sluit niet uit dat Moody's al op relatief korte termijn de kredietrating voor Japan naar beneden gaat aanpassen.

Volgens Moody's is het beleid dat momenteel door de Japanse regering wordt gevoerd niet krachtig genoeg om het begrotingstekort op een efficiënte manier terug te dringen.

De regering wil het belastingstelsel hervormen om het tekort terug te dringen, maar het is allesbehalve zeker dat er een meerderheid zal worden gevonden om de maatregel goed te keuren. Koichi Haji, chief economist bij NLI Research Institute in Tokio, sluit niet uit dat Moody's al op relatief korte termijn de kredietrating voor Japan naar beneden gaat aanpassen. Volgens Moody's is het beleid dat momenteel door de Japanse regering wordt gevoerd niet krachtig genoeg om het begrotingstekort op een efficiënte manier terug te dringen.