Als gevolg van de verlenging van de belastingverlaging zal het deficiet op de Amerikaanse begroting nog verder oplopen. De kansen op een downgrading kan daardoor toenemen.

Moody's en de andere ratinghuizen hebben tidjens de voorbije financiële crisis niet aan de AAA-rating van de Verenigde Staten geraakt. Maar de economen maken zich in toenemende mate zorgen over de oplopende schulden.

De VS hebben gekozen voor de omgekeerde politiek van Europa. De Amerikanen geven de voorkeur aan het weer vlot trekken van de economie, ten koste van een oplopend begrotingsdeficiet.

De Fiscal Clown Show is nu echter ook in de Verenigde Staten gearriveerd, zo stellen de economen. Het ziet er niet naar uit dat deze show snel gaat verdwijnen, de lange rente in de VS kan blijven stijgen.

Als gevolg van de verlenging van de belastingverlaging zal het deficiet op de Amerikaanse begroting nog verder oplopen. De kansen op een downgrading kan daardoor toenemen. Moody's en de andere ratinghuizen hebben tidjens de voorbije financiële crisis niet aan de AAA-rating van de Verenigde Staten geraakt. Maar de economen maken zich in toenemende mate zorgen over de oplopende schulden. De VS hebben gekozen voor de omgekeerde politiek van Europa. De Amerikanen geven de voorkeur aan het weer vlot trekken van de economie, ten koste van een oplopend begrotingsdeficiet. De Fiscal Clown Show is nu echter ook in de Verenigde Staten gearriveerd, zo stellen de economen. Het ziet er niet naar uit dat deze show snel gaat verdwijnen, de lange rente in de VS kan blijven stijgen.