De verlaging van de outlook voor de kredietrating doet de druk op de Europese Centrale Bank toenemen om meer details bekend te maken over de inkoop van staatsobligaties van landen in moeilijkheden.

Daarnaast wordt niet uitgesloten dat de ECB overmorgen haar basisrente opnieuw gaat verlagen. Inmiddels blijft het nieuws over de Europese schuldencrisis binnensijpelen.

Griekenland heeft al 20% van het BBP verdiend

Nadat de markt begin augustus de uitspraken van ECB president Draghi over het redden van de euro en de hulp aan probleemlanden positief interpreteerde steeg de Duitse 10-jaarsrente tot 1,61% op 16 augustus. Dit was het hoogste punt sinds eind juni van dit jaar.

Vooral sinds afgelopen dinsdag is de rente weer fors gedaald tot 1,33% vorige week vrijdag. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers te verklaren doordat economische groei nog tegenvalt en dat er wellicht wat veel hoop op een snelle oplossing voor de eurocrisis is ingeprijsd.

Griekenland geeft aan meer tijd te willen om de noodhulp terug te betalen. Omdat de economische groei tegenvalt is het moeilijk voor de Grieken om aan de afspraken te voldoen.

Zowel Duitsland als Frankrijk hebben al laten weten hier niet voor open te staan. De druk op Griekenland om hervormingen door te voeren blijft erg groot. Toch heeft Griekenland al een hele prestatie geleverd.

De centrale bank van Ierland heeft een onderzoek gedaan en berekend dat Griekenland door de bezuinigingen en het verhogen van de belastingen al 20% van het BNP heeft 'verdiend'. Dit het meest ingrijpende wat een land ooit gedaan heeft sinds de

oprichting van de Europese Unie.

De verlaging van de outlook voor de kredietrating doet de druk op de Europese Centrale Bank toenemen om meer details bekend te maken over de inkoop van staatsobligaties van landen in moeilijkheden. Daarnaast wordt niet uitgesloten dat de ECB overmorgen haar basisrente opnieuw gaat verlagen. Inmiddels blijft het nieuws over de Europese schuldencrisis binnensijpelen.Griekenland heeft al 20% van het BBP verdiend Nadat de markt begin augustus de uitspraken van ECB president Draghi over het redden van de euro en de hulp aan probleemlanden positief interpreteerde steeg de Duitse 10-jaarsrente tot 1,61% op 16 augustus. Dit was het hoogste punt sinds eind juni van dit jaar. Vooral sinds afgelopen dinsdag is de rente weer fors gedaald tot 1,33% vorige week vrijdag. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers te verklaren doordat economische groei nog tegenvalt en dat er wellicht wat veel hoop op een snelle oplossing voor de eurocrisis is ingeprijsd. Griekenland geeft aan meer tijd te willen om de noodhulp terug te betalen. Omdat de economische groei tegenvalt is het moeilijk voor de Grieken om aan de afspraken te voldoen. Zowel Duitsland als Frankrijk hebben al laten weten hier niet voor open te staan. De druk op Griekenland om hervormingen door te voeren blijft erg groot. Toch heeft Griekenland al een hele prestatie geleverd. De centrale bank van Ierland heeft een onderzoek gedaan en berekend dat Griekenland door de bezuinigingen en het verhogen van de belastingen al 20% van het BNP heeft 'verdiend'. Dit het meest ingrijpende wat een land ooit gedaan heeft sinds de oprichting van de Europese Unie.