Societe Generale ziet geen gevaar wat betreft dollarfinanciering, zelfs wanneer de capaciteit van het land om zich te financieren in dollars tot nul zou terugvallen. Er doen regelmatig geruchten de ronde dat die dollarfinanciering bij de Franse banken in gevaar is.

Societe Generale chief executive officer Frederic Oudea stelt dat zijn bank geen problemen heeft wanneer het geen geld meer te pakken krijgt van de U.S. money-market funds.

Volgens Oudea beschikt Societe Generale over 105 miljard euro aan liquiditeitsbuffers. Bovendien is de behoefte aan dollars sterk gereduceerd, waardoor de afhankelijkheid van de U.S. money-market funds definitief van de baan is.

Societe Generale ziet geen gevaar wat betreft dollarfinanciering, zelfs wanneer de capaciteit van het land om zich te financieren in dollars tot nul zou terugvallen. Er doen regelmatig geruchten de ronde dat die dollarfinanciering bij de Franse banken in gevaar is. Societe Generale chief executive officer Frederic Oudea stelt dat zijn bank geen problemen heeft wanneer het geen geld meer te pakken krijgt van de U.S. money-market funds. Volgens Oudea beschikt Societe Generale over 105 miljard euro aan liquiditeitsbuffers. Bovendien is de behoefte aan dollars sterk gereduceerd, waardoor de afhankelijkheid van de U.S. money-market funds definitief van de baan is.