Allied Irish Banks, Bank of Ireland, EBS Building Society, Irish Life & Permanent en Irish Nationwide Building Society zullen nu met een lagere kredietrating moeten verder doen .

Afgelopen vrijdag verlaagde Moody's de kredietrating voor Ierland zelf met vijf notches tot Baa1 en dat is maar drie streepjes meer boven het niveau van junk bonds.

De economen verklaren de downgradings door het feit dat de banken in zo grote mate afhankelijk zijn van de Ierse staat om het hoofd boven water te houden. Ook de schulden gegarandeerd door het Eligible Liabilities Scheme werden verlaagd.

Allied Irish Banks, Bank of Ireland, EBS Building Society, Irish Life & Permanent en Irish Nationwide Building Society zullen nu met een lagere kredietrating moeten verder doen . Afgelopen vrijdag verlaagde Moody's de kredietrating voor Ierland zelf met vijf notches tot Baa1 en dat is maar drie streepjes meer boven het niveau van junk bonds. De economen verklaren de downgradings door het feit dat de banken in zo grote mate afhankelijk zijn van de Ierse staat om het hoofd boven water te houden. Ook de schulden gegarandeerd door het Eligible Liabilities Scheme werden verlaagd.