Volgens Moody's Investors Service zal het land er namelijk niet in slagen om het begrotingsdeficiet op een geloofwaardige manier terug te dringen. Bovendien bestaat de kans dat de banksector geherkapitaliseerd zal moeten worden.

Portugal krijgt van Moody's Investors Service nu een rating A3, wat nog vier stappen verwijderd is van de status van junk bonds. De obligaties uitgegeven door het land blijven dus investment grade.

De outlook is echter negatief, hetgeen aangeeft dat een verdere verlaging van de kredietrating niet bij voorbaat valt uit te sluiten. Door de verlaging van de kredietverlening is de kans een stuk groter geworden dat Portugal om steun zal moeten vragen.

Volgens Moody's Investors Service zal het land er namelijk niet in slagen om het begrotingsdeficiet op een geloofwaardige manier terug te dringen. Bovendien bestaat de kans dat de banksector geherkapitaliseerd zal moeten worden. Portugal krijgt van Moody's Investors Service nu een rating A3, wat nog vier stappen verwijderd is van de status van junk bonds. De obligaties uitgegeven door het land blijven dus investment grade. De outlook is echter negatief, hetgeen aangeeft dat een verdere verlaging van de kredietrating niet bij voorbaat valt uit te sluiten. Door de verlaging van de kredietverlening is de kans een stuk groter geworden dat Portugal om steun zal moeten vragen.