De Italiaanse banken zijn de afgelopen weken onder druk gekomen als gevolg van de Europese schuldencrisis, ze hebben grote partijen Italiaanse staatsobligaties in portefeuille. De banken worden daardoor door de beleggers als kwetsbaar ervaren. Ook de rating van 23 lokale overheden werden verlaagd.

De Europese beurzen hebben het ondanks de schuldencrisis in de afgelopen weken niet slecht gedaan, de koersen zijn al zes weken op rij gestegen.

Het is uiteraard de vraag of deze prestatie voor een zevende week kan worden verder gezet. Opmerkelijk in dat geval is dat ook de euro een betere beurt maakte.

RealDolmen betaalt converteerbare obligatie terug

RealDolmen NV maakte bekend het uitstaande saldo van €36,1 miljoen van haar 2% senior onbevoorrechte converteerbare obligatie met terugbetalingsprijs van 118,44% op vervaldatum van 15 juli 2012 integraal te hebben terugbetaald.

Het bedrijf heeft ook een nieuwe financiering overeengekomen met een grootbank en een eerste kredietlijn opgenomen ten bedrage van €11 miljoen voor een vaste termijn van 3 jaar. Deze financieringsmiddelen worden gedekt door de gebruikelijke zekerheden.

De Italiaanse banken zijn de afgelopen weken onder druk gekomen als gevolg van de Europese schuldencrisis, ze hebben grote partijen Italiaanse staatsobligaties in portefeuille. De banken worden daardoor door de beleggers als kwetsbaar ervaren. Ook de rating van 23 lokale overheden werden verlaagd. De Europese beurzen hebben het ondanks de schuldencrisis in de afgelopen weken niet slecht gedaan, de koersen zijn al zes weken op rij gestegen. Het is uiteraard de vraag of deze prestatie voor een zevende week kan worden verder gezet. Opmerkelijk in dat geval is dat ook de euro een betere beurt maakte. RealDolmen betaalt converteerbare obligatie terug RealDolmen NV maakte bekend het uitstaande saldo van €36,1 miljoen van haar 2% senior onbevoorrechte converteerbare obligatie met terugbetalingsprijs van 118,44% op vervaldatum van 15 juli 2012 integraal te hebben terugbetaald. Het bedrijf heeft ook een nieuwe financiering overeengekomen met een grootbank en een eerste kredietlijn opgenomen ten bedrage van €11 miljoen voor een vaste termijn van 3 jaar. Deze financieringsmiddelen worden gedekt door de gebruikelijke zekerheden.