De beleggers waren echter verwittigd en lieten zich niet (meer) uit hun lood slaan. De downgrading was al verwerkt alvorens ze effectief werd aangekondigd. De bankaandelen doen het vandaag dan ook niet zo slecht, de meeste Amerikanen bevinden zich zelfs in de plus.

Procter & Gamble blijft koopwaardig

Procter & Gamble liet eergisteren weten dat de winst per aandeel (wpa) in het fiscale vierde kwartaal (april tot en met juni) lager zal uitkomen dan verwacht.

Waar Procter & Gamble er eerder van uitging dat de wpa zou uitkomen tussen de USD 0,79 en USD 0,85, hanteert het concern nu een bandbreedte van USD 0,75 tot USD 0,79.

Daarnaast zal de omzet minder sterk groeien dan tot dusver werd aangenomen: 2% tot 3% versus een eerdere prognose van 4%. Volgens Procter & Gamble zijn deze tegenvallers het gevolg van onder meer een afnemend marktaandeel en negatieve valuta-effecten.

Hoewel deze winstwaarschuwing geen goed nieuws is, blijft ABN Amro vertrouwen hebben in Procter & Gamble. Het concern heeft in maart een herstructureringsplan aangekondigd, dat zich nu nog in een zeer pril stadium bevindt.

Het herstructureringsplan omvat onder meer ingrijpende kostenbesparingen (USD 10 miljard tegen 2016), focus op de grootste en meest winstgevende activiteiten en meer nadruk op innovatie en marketing.

De koers/winstverhouding van Procter & Gamble ligt momenteel 15% onder het historisch gemiddelde; het aandeel biedt een dividendrendement van 3,6%. ABN Amro is van mening dat het neerwaarts risico voor dit aandeel beperkt is en blijft Procter & Gamble volgen met een koopadvies.

De beleggers waren echter verwittigd en lieten zich niet (meer) uit hun lood slaan. De downgrading was al verwerkt alvorens ze effectief werd aangekondigd. De bankaandelen doen het vandaag dan ook niet zo slecht, de meeste Amerikanen bevinden zich zelfs in de plus.Procter & Gamble blijft koopwaardig Procter & Gamble liet eergisteren weten dat de winst per aandeel (wpa) in het fiscale vierde kwartaal (april tot en met juni) lager zal uitkomen dan verwacht. Waar Procter & Gamble er eerder van uitging dat de wpa zou uitkomen tussen de USD 0,79 en USD 0,85, hanteert het concern nu een bandbreedte van USD 0,75 tot USD 0,79. Daarnaast zal de omzet minder sterk groeien dan tot dusver werd aangenomen: 2% tot 3% versus een eerdere prognose van 4%. Volgens Procter & Gamble zijn deze tegenvallers het gevolg van onder meer een afnemend marktaandeel en negatieve valuta-effecten. Hoewel deze winstwaarschuwing geen goed nieuws is, blijft ABN Amro vertrouwen hebben in Procter & Gamble. Het concern heeft in maart een herstructureringsplan aangekondigd, dat zich nu nog in een zeer pril stadium bevindt. Het herstructureringsplan omvat onder meer ingrijpende kostenbesparingen (USD 10 miljard tegen 2016), focus op de grootste en meest winstgevende activiteiten en meer nadruk op innovatie en marketing. De koers/winstverhouding van Procter & Gamble ligt momenteel 15% onder het historisch gemiddelde; het aandeel biedt een dividendrendement van 3,6%. ABN Amro is van mening dat het neerwaarts risico voor dit aandeel beperkt is en blijft Procter & Gamble volgen met een koopadvies.