Moody's kan de triple A-rating van de Verenigde Staten naar beneden aanpassen wanneer het congres er niet in slaagt om een oplossing voor het probleem van het deficiet te formuleren.

In het ergste geval is een faillissement van het land mogelijk, maar een dergelijk scenario is volgens Moody's erg onwaarschijnlijk. In eerste instantie is het volgens het ratinghuis belangrijk dat de limiet op het begrotingstekort wordt verhoogd.

Gebeurt dit niet, dan kunnen de financiële problemen op korte termijn al onaanvaardbare proporties gaan aannemen. Daarna moeten de Amerikaanse autoriteiteiten echter snel werk maken van het wegwerken van het tekort.

Moody's kan de triple A-rating van de Verenigde Staten naar beneden aanpassen wanneer het congres er niet in slaagt om een oplossing voor het probleem van het deficiet te formuleren. In het ergste geval is een faillissement van het land mogelijk, maar een dergelijk scenario is volgens Moody's erg onwaarschijnlijk. In eerste instantie is het volgens het ratinghuis belangrijk dat de limiet op het begrotingstekort wordt verhoogd. Gebeurt dit niet, dan kunnen de financiële problemen op korte termijn al onaanvaardbare proporties gaan aannemen. Daarna moeten de Amerikaanse autoriteiteiten echter snel werk maken van het wegwerken van het tekort.