Ook de Hongaarse staatsobligatie en beurskoersen gingen onderuit. De forint daalde in reactie met 1,40%, het rendement op de staatsobligaties steeg met 10 basispunten tot 8,06% en de BUX index sloot 0,70% lager.

Hongarije was in 2008 het eerste land uit de Europese Unie dat een internationaal reddingsplan moest aanvragen. Het land heeft de belastingen verhoogd en geld uit zijn pensioenfondsen gebruikt om het gat op de begroting te dichten.

Elisabeth Andreew, chief foreign currency strategist bij Nordea Bank AB, is van mening dat de problemen in Hongarije op de voet moeten worden gevolgd. De Hongaarse regering kan nog verder onder druk komen staan.

Ook de Hongaarse staatsobligatie en beurskoersen gingen onderuit. De forint daalde in reactie met 1,40%, het rendement op de staatsobligaties steeg met 10 basispunten tot 8,06% en de BUX index sloot 0,70% lager. Hongarije was in 2008 het eerste land uit de Europese Unie dat een internationaal reddingsplan moest aanvragen. Het land heeft de belastingen verhoogd en geld uit zijn pensioenfondsen gebruikt om het gat op de begroting te dichten. Elisabeth Andreew, chief foreign currency strategist bij Nordea Bank AB, is van mening dat de problemen in Hongarije op de voet moeten worden gevolgd. De Hongaarse regering kan nog verder onder druk komen staan.