Met name 20% van de kredieten in hun portefeuille zou als risicovol mogen bestempeld worden.

Christine Kuo merkt op dat er recent een rally in LGFV-obligaties (local-government financing vehicles-obligaties) heeft plaatsgevonden, maar het tij zou snel kunnen keren wanneer de eerste problemen aan de oppervlakte komen. Het gemiddelde rendement op deze obligaties zou oplopen tot 7%, ten opzichte van 6% nu.

De toezichthouders hebben de banken al gevraagd om hun blootstelling aan de LGFV-obligaties te herbekijken. Sommige projecten kunnen overkop gaan tenzij dat er elders geld wordt gevonden. Vraag is echter waar dat geld gevonden zal kunnen worden.

Met name 20% van de kredieten in hun portefeuille zou als risicovol mogen bestempeld worden. Christine Kuo merkt op dat er recent een rally in LGFV-obligaties (local-government financing vehicles-obligaties) heeft plaatsgevonden, maar het tij zou snel kunnen keren wanneer de eerste problemen aan de oppervlakte komen. Het gemiddelde rendement op deze obligaties zou oplopen tot 7%, ten opzichte van 6% nu. De toezichthouders hebben de banken al gevraagd om hun blootstelling aan de LGFV-obligaties te herbekijken. Sommige projecten kunnen overkop gaan tenzij dat er elders geld wordt gevonden. Vraag is echter waar dat geld gevonden zal kunnen worden.