Het totaal bedrag aan probleemkredieten zou kunnen oplopen tot 240 miljard pond. Daarmee wordt volgens Moody's Investors Service aangegeven hoe economisch zwak het land wel staat.

Sinds het begin van de kredietcrisis hebben de Britse banken al 110 miljard pond aan verliezen moeten melden, maar daar zou nog eens een bedrag van 130 miljard bovenop komen.

Moody's Investors Service verwacht dat de Britse economie zwak gaat blijven, waardoor de positie van de banken moeilijk zal blijven.

De Britse belastingbetalers hebben al ongeveer 1400 miljard pond moeten betalen voor de redding van de banken.

Vooral Royal Bank of Scotland Group en Lloyds Banking Group, van wie de meerderheid van de aandelen nu in staatshanden zijn, hadden massaal overheidshulp nodig.

Dave Bradbury, fondsmanager bij Canada Life Ltd. in Londen maakt zich zorgen dat de Britse banken nog steeds met te veel probleemkredieten opgezadeld zitten en nog meer geld zullen moeten gaan ophalen.

Standard & Poor's schat dat de Britse banken tussen 2009 en 2011 nog 97 miljard pond aan slechte leningen moeten gaan afschrijvingen, zonder rekening te houden met het buitenland.

Moody's Investors Service is van mening dat de winstgevendheid van de banken in de komende maanden onder druk zal blijven staan. Verlagingen van de kredietratingen zijn eerder onwaarschijnlijk omdat veel risico's al ingecalculeerd zijn. De negatieve bias voor de Britse banken blijft echter behouden.

Volgens Moody's Investors Service kunnen de prijzen voor huizen in totaal vanaf de piek met 40% dalen, die van commercieel vastgoed zelfs met 60%. Vooral de RBS en Lloyds zijn in hoge mate blootgesteld aan de vastgoedsector.

Senior Credit Officer Elisabeth Rudman van Moody's is eveneens van mening dat verschillende Britse banken nog met een kaptaalverhoging zullen moeten komen.

Het totaal bedrag aan probleemkredieten zou kunnen oplopen tot 240 miljard pond. Daarmee wordt volgens Moody's Investors Service aangegeven hoe economisch zwak het land wel staat. Sinds het begin van de kredietcrisis hebben de Britse banken al 110 miljard pond aan verliezen moeten melden, maar daar zou nog eens een bedrag van 130 miljard bovenop komen. Moody's Investors Service verwacht dat de Britse economie zwak gaat blijven, waardoor de positie van de banken moeilijk zal blijven.De Britse belastingbetalers hebben al ongeveer 1400 miljard pond moeten betalen voor de redding van de banken. Vooral Royal Bank of Scotland Group en Lloyds Banking Group, van wie de meerderheid van de aandelen nu in staatshanden zijn, hadden massaal overheidshulp nodig. Dave Bradbury, fondsmanager bij Canada Life Ltd. in Londen maakt zich zorgen dat de Britse banken nog steeds met te veel probleemkredieten opgezadeld zitten en nog meer geld zullen moeten gaan ophalen. Standard & Poor's schat dat de Britse banken tussen 2009 en 2011 nog 97 miljard pond aan slechte leningen moeten gaan afschrijvingen, zonder rekening te houden met het buitenland. Moody's Investors Service is van mening dat de winstgevendheid van de banken in de komende maanden onder druk zal blijven staan. Verlagingen van de kredietratingen zijn eerder onwaarschijnlijk omdat veel risico's al ingecalculeerd zijn. De negatieve bias voor de Britse banken blijft echter behouden. Volgens Moody's Investors Service kunnen de prijzen voor huizen in totaal vanaf de piek met 40% dalen, die van commercieel vastgoed zelfs met 60%. Vooral de RBS en Lloyds zijn in hoge mate blootgesteld aan de vastgoedsector. Senior Credit Officer Elisabeth Rudman van Moody's is eveneens van mening dat verschillende Britse banken nog met een kaptaalverhoging zullen moeten komen.