De financiële markten raken er stilaan van overtuigd dat de ECB daadwerkelijk alles zal doen om de euro overeind te houden.

Maar dat betekent nog niet dat alle gevaar is geweken, de beleggers houden er rekening mee dat Italië als volgende land in het vizier kan komen.

De Italiaanse premier Mario Monti waarschuwde gisteren dat de eurocrisis de eurozone rechtstreeks bedreigd. Psychologisch zou de ontmanteling van de eurozone al begonnen zijn, een evolutie die volgens Monti dringend moet worden gestopt.

Vooruitzichten Bekaert blijven gekenmerkt door voorzichtigheid

Enige tijd geleden maakte Bekaert de resultaten over het tweede kwartaal en de eerste jaarhelf bekend. Gezien het volatiel koersgedrag bij dit aandeel kan het interessant zijn om nog even terug te komen op het bericht dat Bekaert de wereld instuurde.

Ondanks een gedaalde lokale vraag in de meeste regio's en een vertraging van de business activiteit van op export gerichte Aziatische klanten, noteerde Bekaert stabiele volumes in de eerste jaarhelft van 2012.

Afnemend vertrouwen en een hoge graad van onzekerheid in een context van aanhoudende turbulentie in de financiële systemen op wereldvlak, de krappe financieringsmogelijkheden voor onze klanten, en het gebrek aan consistente indicaties van een globale economische heropleving, hebben een dalende trend ingezet en leggen voorzichtigheid op met betrekking tot de vooruitzichten voor de komende maanden.

Deze omgeving versterkt de noodzaak van de kostenbesparingen die wereldwijd worden voortgezet om de gewenste rendabiliteit van de Groep tegen 2014 te herstellen.

Bekaert bevestigt haar vastberadenheid om markten technologisch leider te blijven en om alle maatregelen te nemen om haar ongewijzigde strategische ambities voor duurzame winstgevende groei te vrijwaren.

De financiële markten raken er stilaan van overtuigd dat de ECB daadwerkelijk alles zal doen om de euro overeind te houden. Maar dat betekent nog niet dat alle gevaar is geweken, de beleggers houden er rekening mee dat Italië als volgende land in het vizier kan komen. De Italiaanse premier Mario Monti waarschuwde gisteren dat de eurocrisis de eurozone rechtstreeks bedreigd. Psychologisch zou de ontmanteling van de eurozone al begonnen zijn, een evolutie die volgens Monti dringend moet worden gestopt.Vooruitzichten Bekaert blijven gekenmerkt door voorzichtigheid Enige tijd geleden maakte Bekaert de resultaten over het tweede kwartaal en de eerste jaarhelf bekend. Gezien het volatiel koersgedrag bij dit aandeel kan het interessant zijn om nog even terug te komen op het bericht dat Bekaert de wereld instuurde. Ondanks een gedaalde lokale vraag in de meeste regio's en een vertraging van de business activiteit van op export gerichte Aziatische klanten, noteerde Bekaert stabiele volumes in de eerste jaarhelft van 2012. Afnemend vertrouwen en een hoge graad van onzekerheid in een context van aanhoudende turbulentie in de financiële systemen op wereldvlak, de krappe financieringsmogelijkheden voor onze klanten, en het gebrek aan consistente indicaties van een globale economische heropleving, hebben een dalende trend ingezet en leggen voorzichtigheid op met betrekking tot de vooruitzichten voor de komende maanden. Deze omgeving versterkt de noodzaak van de kostenbesparingen die wereldwijd worden voortgezet om de gewenste rendabiliteit van de Groep tegen 2014 te herstellen. Bekaert bevestigt haar vastberadenheid om markten technologisch leider te blijven en om alle maatregelen te nemen om haar ongewijzigde strategische ambities voor duurzame winstgevende groei te vrijwaren.