Op de valutamarkten valt de koersstijging van de euro ten opzichte van de dollar op, daarbij wordt de kaap van 1,34 dollar doorbroken.

De Italiaanse premier Mario Monti heeft er een extra probleem bij: de Monte dei Paschi di Siena heeft een enorm verlies geleden op de handel in derivaten. Het gat bij de oudste bank in de wereld zou naar verluiding oplopen tot ongeveer 1 miljard dollar.

In het Italiaans parlement was er gisteren hevige kritiek op de manier waarop Monti de crisis rond Monte dei Paschi di Siena heeft aangepakt. In de komende dagen moet nog echt duidelijk worden hoe groot de omvaing van de problemen bij de bank eigenlijk zijn.

Op de valutamarkten valt de koersstijging van de euro ten opzichte van de dollar op, daarbij wordt de kaap van 1,34 dollar doorbroken. De Italiaanse premier Mario Monti heeft er een extra probleem bij: de Monte dei Paschi di Siena heeft een enorm verlies geleden op de handel in derivaten. Het gat bij de oudste bank in de wereld zou naar verluiding oplopen tot ongeveer 1 miljard dollar. In het Italiaans parlement was er gisteren hevige kritiek op de manier waarop Monti de crisis rond Monte dei Paschi di Siena heeft aangepakt. In de komende dagen moet nog echt duidelijk worden hoe groot de omvaing van de problemen bij de bank eigenlijk zijn.