In Italië wordt premier Mario Monti langs alle kanten met problemen geconfronteerd. Hij heeft niet alleen de handen vol met de komende verkiezingen, waar ex-premier Silvio Berlusconi kan opduiken als de hand in het kinderspel, maar wordt nog steeds geconfronteerd met een vervelende affaire in de bankensector.

De Italiaanse centrale bank heeft onregelmatigheden gevonden in de boekhouding van Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, waardoor deze bank een nieuwe kapitaalinjectie nodig heeft. De bank zou sommige transacties verborgen hebben gehouden voor de regelgevers.

In Italië wordt premier Mario Monti langs alle kanten met problemen geconfronteerd. Hij heeft niet alleen de handen vol met de komende verkiezingen, waar ex-premier Silvio Berlusconi kan opduiken als de hand in het kinderspel, maar wordt nog steeds geconfronteerd met een vervelende affaire in de bankensector. De Italiaanse centrale bank heeft onregelmatigheden gevonden in de boekhouding van Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, waardoor deze bank een nieuwe kapitaalinjectie nodig heeft. De bank zou sommige transacties verborgen hebben gehouden voor de regelgevers.