De Italiaanse premier Mario Monti blijft een veelgeplaagd man. Afgelopen weekend waren er niet alleen de verklaringen van ex-premier Berlusconi over de voormalige dictator Mussolini, de problemen bij de bank Monte dei Paschi di Siena vormen een nieuwe blok aan het Italiaanse been.

Die bank zou namelijk ongeveer 1 miljard dollar hebben verloren aan derivatenposities. Topman Alessandro Profumo verklaarde een international investeerder te zoeken om de bank te ondersteunen. Het is al de derde keer dat de bank hulp nodig heeft.

De Italiaanse premier Mario Monti blijft een veelgeplaagd man. Afgelopen weekend waren er niet alleen de verklaringen van ex-premier Berlusconi over de voormalige dictator Mussolini, de problemen bij de bank Monte dei Paschi di Siena vormen een nieuwe blok aan het Italiaanse been. Die bank zou namelijk ongeveer 1 miljard dollar hebben verloren aan derivatenposities. Topman Alessandro Profumo verklaarde een international investeerder te zoeken om de bank te ondersteunen. Het is al de derde keer dat de bank hulp nodig heeft.