Dat geeft meer zekerheid en met die zekerheid krijgt de consument ook meer vertrouwen. Alles bij elkaar is het ook natuurlijk goed nieuws voor de Europese aandelenmarkten.

In principe hebben zij de afgelopen maanden dit herstel al voorspeld. Omdat veel Europese bedrijven van de interne markt afhankelijk zijn mag worden verwacht dat hier de omzet verder gaat stijgen en dus ook de winst. Van exportbedrijven is dat wat minder waarschijnlijk.

De goede cijfers zorgden voor een hogere koers van de euro. Daar komt ook nog bij dat zij wellicht worden geremd door de tegenvallende groei in de opkomende markten. Maar met een goede mix in de portefeuille kan dat worden opgevangen.

Dat geeft meer zekerheid en met die zekerheid krijgt de consument ook meer vertrouwen. Alles bij elkaar is het ook natuurlijk goed nieuws voor de Europese aandelenmarkten. In principe hebben zij de afgelopen maanden dit herstel al voorspeld. Omdat veel Europese bedrijven van de interne markt afhankelijk zijn mag worden verwacht dat hier de omzet verder gaat stijgen en dus ook de winst. Van exportbedrijven is dat wat minder waarschijnlijk. De goede cijfers zorgden voor een hogere koers van de euro. Daar komt ook nog bij dat zij wellicht worden geremd door de tegenvallende groei in de opkomende markten. Maar met een goede mix in de portefeuille kan dat worden opgevangen.