De winst per aandeel kwam in het eerste kwartaal uit op USD 0,62, waar USD 0,36 werd verwacht. Voor het huidige fiscale jaar gaat het concern nu uit van een winst per aandeel in de bandbreedte USD 4,30 - 4,40 tegen eerder USD 4,18 - 4,32.

De omzet bedroeg USD 2,94 miljard, tegen USD 2,44 miljard in dezelfde periode een jaar eerder en een gemiddelde analistenraming van USD 2,64 miljard. De winst bedroeg USD 339 miljoen, tegen USD 126 miljoen een jaar geleden.

De inkomsten werden volgens ABN Amro gestuwd door de verkoop van nieuwe variëteiten korenzaden in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.

Ook de onkruidverdelger Glyphosate was sterk in trek, terwijl in de Verenigde Staten de orders voor het nieuwe zaaiseizoen boven verwachting waren.

Monsanto overlegt sterke resultaten en een dito outlook. Het laatste kwartaal is traditioneel zwak voor het chemische landbouwbedrijf, maar de vraag uit Latijns-Amerika is momenteel krachtig en de prijzen zijn goed. De conservatieve top van het bedrijf heeft daarom de outlook voor de rest van het jaar, dat eindigt in oktober, verhoogd.

Beleggers waren niet erg happig op landbouwaandelen na de sterke zomer vorig jaar maar de verwachtingen voor dit jaar zijn evenredig goed. Australië kampt met een hittegolf en voor Europa wordt ook een hete zomer voorspeld.

De onderliggende vraag naar landbouwproducten blijft sterk doordat de groeiende middenklasse in opkomende markten steeds meer vlees gaat eten, en veel veevoer nodig is om aan die vraag te voldoen.

De analisten van ABN Amro blijven positief over landbouwaandelen en hebben bij de zadenverkopers een voorkeur voor Monsanto en Syngenta.

De winst per aandeel kwam in het eerste kwartaal uit op USD 0,62, waar USD 0,36 werd verwacht. Voor het huidige fiscale jaar gaat het concern nu uit van een winst per aandeel in de bandbreedte USD 4,30 - 4,40 tegen eerder USD 4,18 - 4,32. De omzet bedroeg USD 2,94 miljard, tegen USD 2,44 miljard in dezelfde periode een jaar eerder en een gemiddelde analistenraming van USD 2,64 miljard. De winst bedroeg USD 339 miljoen, tegen USD 126 miljoen een jaar geleden. De inkomsten werden volgens ABN Amro gestuwd door de verkoop van nieuwe variëteiten korenzaden in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Ook de onkruidverdelger Glyphosate was sterk in trek, terwijl in de Verenigde Staten de orders voor het nieuwe zaaiseizoen boven verwachting waren. Monsanto overlegt sterke resultaten en een dito outlook. Het laatste kwartaal is traditioneel zwak voor het chemische landbouwbedrijf, maar de vraag uit Latijns-Amerika is momenteel krachtig en de prijzen zijn goed. De conservatieve top van het bedrijf heeft daarom de outlook voor de rest van het jaar, dat eindigt in oktober, verhoogd. Beleggers waren niet erg happig op landbouwaandelen na de sterke zomer vorig jaar maar de verwachtingen voor dit jaar zijn evenredig goed. Australië kampt met een hittegolf en voor Europa wordt ook een hete zomer voorspeld. De onderliggende vraag naar landbouwproducten blijft sterk doordat de groeiende middenklasse in opkomende markten steeds meer vlees gaat eten, en veel veevoer nodig is om aan die vraag te voldoen. De analisten van ABN Amro blijven positief over landbouwaandelen en hebben bij de zadenverkopers een voorkeur voor Monsanto en Syngenta.