Beide bedrijven hebben dinsdag een serie licentieovereenkomsten getekend voor biotechzaden.

De belangrijkste overeenkomst verschaft DuPont toegang tot de nieuwste technologie van Monsanto op het gebied van sojabonen, Roundup Ready 2 Yield geheten.

De overeenkomst geeft DuPont meer flexibiliteit om een brede waaier aan eerder uit de portefeuille van Monsanto in licentie gegeven eigenschappen van koren en sojabonen te stapelen en te combineren.

Recent maakten de twee bedrijven nog hierover tot in de rechtszaal ruzie.

De analisten van ABN Amro verwachten dat de intrinsieke waarde van het aandeel Monsanto licht toeneemt, en die van DuPont niet wijzigt.

Zij denken ook nog altijd dat beide bedrijven eerder relatieve rivalen zijn dan bondgenoten, beiden krijgen een koopadvies.

Beide bedrijven hebben dinsdag een serie licentieovereenkomsten getekend voor biotechzaden. De belangrijkste overeenkomst verschaft DuPont toegang tot de nieuwste technologie van Monsanto op het gebied van sojabonen, Roundup Ready 2 Yield geheten. De overeenkomst geeft DuPont meer flexibiliteit om een brede waaier aan eerder uit de portefeuille van Monsanto in licentie gegeven eigenschappen van koren en sojabonen te stapelen en te combineren. Recent maakten de twee bedrijven nog hierover tot in de rechtszaal ruzie. De analisten van ABN Amro verwachten dat de intrinsieke waarde van het aandeel Monsanto licht toeneemt, en die van DuPont niet wijzigt. Zij denken ook nog altijd dat beide bedrijven eerder relatieve rivalen zijn dan bondgenoten, beiden krijgen een koopadvies.