Volgens sommige economen moet er vooral worden uitgekeken naar het moment dat de duizenden miljarden dollars die de Amerikaanse centrale bank op haar balans heeft opgestapeld in de richting van de Amerikaanse economie zullen vloeien. De gevolgen daarvan kunnen gigantisch zijn.

De inflatie kan door het dak vliegen, gevolgd door de rentetarieven. Dit zal onvermijdelijk leiden tot een economische crisis van ongekende omvang. Inmiddels wordt al gewaarschuwd dat de hoge prijzen die moeten betaald worden voor sommige voedingsproducten hetzelfde signaal geven als een kanarie in een steenkoolmijn. De monetaire politiek van de FED kan een zwarte zwaan worden voor de markten, zoals Nassim Taleb het zou uitdrukken.

Volgens sommige economen moet er vooral worden uitgekeken naar het moment dat de duizenden miljarden dollars die de Amerikaanse centrale bank op haar balans heeft opgestapeld in de richting van de Amerikaanse economie zullen vloeien. De gevolgen daarvan kunnen gigantisch zijn. De inflatie kan door het dak vliegen, gevolgd door de rentetarieven. Dit zal onvermijdelijk leiden tot een economische crisis van ongekende omvang. Inmiddels wordt al gewaarschuwd dat de hoge prijzen die moeten betaald worden voor sommige voedingsproducten hetzelfde signaal geven als een kanarie in een steenkoolmijn. De monetaire politiek van de FED kan een zwarte zwaan worden voor de markten, zoals Nassim Taleb het zou uitdrukken.