Sinds 1980 hebben de centrale bankiers wereldwijd het rentewapen gebruikt om de effecten van economische cycli te verzachten, maar daardoor is de situatie alleen maar verergerd. Het gevolg is dat een groot deel van de wereld nu met een enorme schuldenberg wordt geconfronteerd.

Volgens Foroohar heeft de huidige monetaire aanpak haar grenzen bereikt. Door de rente te verlagen als het economisch slecht gaat, hopen de centrale bankiers de waarde van aandelen, vastgoed enzovoort op te krikken, waardoor de beleggers meer van alles zullen kopen. Het spreekt vanzelf dat deze aanpak haar grenzen heeft.

Sinds 1980 hebben de centrale bankiers wereldwijd het rentewapen gebruikt om de effecten van economische cycli te verzachten, maar daardoor is de situatie alleen maar verergerd. Het gevolg is dat een groot deel van de wereld nu met een enorme schuldenberg wordt geconfronteerd. Volgens Foroohar heeft de huidige monetaire aanpak haar grenzen bereikt. Door de rente te verlagen als het economisch slecht gaat, hopen de centrale bankiers de waarde van aandelen, vastgoed enzovoort op te krikken, waardoor de beleggers meer van alles zullen kopen. Het spreekt vanzelf dat deze aanpak haar grenzen heeft.