De vergelijking met Irak heeft uiteraard te maken met de oorlog in dat land, waar het eveneens bijzonder hachelijk bleek om een weg naar de uitgang te zoeken. De vraag die O'Rourke zich stelt, is of er wel een acceptabele uitgang te vinden is. Eigenlijk had de FED zich die vraag al moeten stellen alvorens ze zich in het huidige avontuur stortte.

Ben Bernanke van de FED gaf onlangs te verstaan dat het nog te vroeg is om de inkoop van staatsobligaties stop te zetten, maar liet anderzijds uitschijnen dat een beslissing daaromtrent niet zo ver meer in de tijd ligt. Sommige economen denken dat in december een eerste aanzet tot een exit-strategie zal worden aangekondigd.

De vergelijking met Irak heeft uiteraard te maken met de oorlog in dat land, waar het eveneens bijzonder hachelijk bleek om een weg naar de uitgang te zoeken. De vraag die O'Rourke zich stelt, is of er wel een acceptabele uitgang te vinden is. Eigenlijk had de FED zich die vraag al moeten stellen alvorens ze zich in het huidige avontuur stortte. Ben Bernanke van de FED gaf onlangs te verstaan dat het nog te vroeg is om de inkoop van staatsobligaties stop te zetten, maar liet anderzijds uitschijnen dat een beslissing daaromtrent niet zo ver meer in de tijd ligt. Sommige economen denken dat in december een eerste aanzet tot een exit-strategie zal worden aangekondigd.