Maar nu dreigt zich het omgekeerde fenomeen voor te doen. Een mogelijke verandering in de monetaire politiek van de FED zet de groeilanden in rep en roer. Als de FED (bij wijze van spreken) minder geld zal drukken, zal er ook minder geld naar de groeimarkten vloeien.

De beurzen in onder andere Thailand, de Filippijen en Indonesië hebben al een deel van de eerder gerealiseerde winsten in rook zien opgaan.

Ook de valuta's van een aantal groeilanden staan onder druk, zo is de Indische centrale bank al tussenbeide moeten komen om de koers van de rupee te ondersteunen.

Maar nu dreigt zich het omgekeerde fenomeen voor te doen. Een mogelijke verandering in de monetaire politiek van de FED zet de groeilanden in rep en roer. Als de FED (bij wijze van spreken) minder geld zal drukken, zal er ook minder geld naar de groeimarkten vloeien. De beurzen in onder andere Thailand, de Filippijen en Indonesië hebben al een deel van de eerder gerealiseerde winsten in rook zien opgaan. Ook de valuta's van een aantal groeilanden staan onder druk, zo is de Indische centrale bank al tussenbeide moeten komen om de koers van de rupee te ondersteunen.