De bbp-groei is opnieuw aan het versnellen. Dat is te danken aan het soepele economische beleid (dat nu een nieuw stimuleringspakket omvat) en een aanhoudende toename van de werkgelegenheid, terwijl ook de export de groei normaal gezien zal blijven ondersteunen.

De stijging van de grondstoffenprijzen zorgt voor wat opwaartse druk op de consumptieprijzen. Als de recente stijging van de brandstoffenprijzen aanhoudt, zou dat volgens de analyse van Dexia de CPI met 0,7% kunnen doen toenemen. Maar gezien de hoge werkloosheid zou de kerninflatie binnen de perken moeten blijven.

De bbp-groei is opnieuw aan het versnellen. Dat is te danken aan het soepele economische beleid (dat nu een nieuw stimuleringspakket omvat) en een aanhoudende toename van de werkgelegenheid, terwijl ook de export de groei normaal gezien zal blijven ondersteunen. De stijging van de grondstoffenprijzen zorgt voor wat opwaartse druk op de consumptieprijzen. Als de recente stijging van de brandstoffenprijzen aanhoudt, zou dat volgens de analyse van Dexia de CPI met 0,7% kunnen doen toenemen. Maar gezien de hoge werkloosheid zou de kerninflatie binnen de perken moeten blijven.