Hans Olsen, chief investment officer Americas bij Barclays, is van mening dat de tapering hoe dan ook zal moeten gebeuren, hoe eerder hoe beter zelfs. Maar die exit zal niet risicovrij zijn, de huidige monetaire politiek van de FED degradeert de zeepbel van 2000 tot een strandwandeling.

Olsen probeerde een koers-winstverhouding voor de dollar te berekenen. Hij bekwam een uitkomst waarbij de koers-winstverhoudingen van de internetbedrijven bij de grote techno-zeepbel van 2000 peanuts leken. Wanneer die dollarzeepbel implodeert, zullen de gevolgen niet te overzien zijn.

Hans Olsen, chief investment officer Americas bij Barclays, is van mening dat de tapering hoe dan ook zal moeten gebeuren, hoe eerder hoe beter zelfs. Maar die exit zal niet risicovrij zijn, de huidige monetaire politiek van de FED degradeert de zeepbel van 2000 tot een strandwandeling. Olsen probeerde een koers-winstverhouding voor de dollar te berekenen. Hij bekwam een uitkomst waarbij de koers-winstverhoudingen van de internetbedrijven bij de grote techno-zeepbel van 2000 peanuts leken. Wanneer die dollarzeepbel implodeert, zullen de gevolgen niet te overzien zijn.