Een andere dekking is er niet uit, want we leven in een wereld waar de fiat currencies aan de orde van de dag zijn. Wat de andere valuta's betreft: daar is de situatie niet zo veel beter als die voor de dollar. Alle valuta's worden gedekt door schulden die door de overheden zijn aangegaan.

Op die schulden moet vanzelfsprekend rente worden betaald. Ons monetair systeem is gedoemd om exponentieel te groeien, want naarmate er meer geld uitstaat moet er meer rente op de daar tegenover staande schulden uitbetaald worden. Wat dan weer tot gevolg heeft dat het aandeel uitstaande schulden blijft groeien.

Een andere dekking is er niet uit, want we leven in een wereld waar de fiat currencies aan de orde van de dag zijn. Wat de andere valuta's betreft: daar is de situatie niet zo veel beter als die voor de dollar. Alle valuta's worden gedekt door schulden die door de overheden zijn aangegaan. Op die schulden moet vanzelfsprekend rente worden betaald. Ons monetair systeem is gedoemd om exponentieel te groeien, want naarmate er meer geld uitstaat moet er meer rente op de daar tegenover staande schulden uitbetaald worden. Wat dan weer tot gevolg heeft dat het aandeel uitstaande schulden blijft groeien.