Volgens sommige economen is Quantative Easing niet meer of niet minder dan het monster van Frankenstein, een onmens dat onverwachte gevolgen in alle hoeken van de wereld zal hebben. Het stopzetten van dit experiment blijkt namelijk onmogelijk zonder catastrofale neveneffecten te veroorzaken.

Tim Price van Incrementum is van mening dat het niet anders kan dan dat de goudprijs als gevolg van het afbouwen van het Quantative Easing programma zal stijgen. In eerste instantie is het koersdoel voor het goud 1500 dollar, waarna in een volgende fase een parabolische stijging mag worden verwacht. Het volgende koersdoel is dan 2300 dollar.

Volgens sommige economen is Quantative Easing niet meer of niet minder dan het monster van Frankenstein, een onmens dat onverwachte gevolgen in alle hoeken van de wereld zal hebben. Het stopzetten van dit experiment blijkt namelijk onmogelijk zonder catastrofale neveneffecten te veroorzaken. Tim Price van Incrementum is van mening dat het niet anders kan dan dat de goudprijs als gevolg van het afbouwen van het Quantative Easing programma zal stijgen. In eerste instantie is het koersdoel voor het goud 1500 dollar, waarna in een volgende fase een parabolische stijging mag worden verwacht. Het volgende koersdoel is dan 2300 dollar.