Het geeft in ieder geval te denken dat de Dow Jones vorige week vrijdag met meer dan 1% is gedaald. Een omvang van dergelijke omvang was sinds 23 november niet meer voorgevallen.

Anderzijds is de CBOE's Vix, de zogenaamde fear index, met meer dan 19% gestegen. Marc Pado, U.S. strategist en technische analist bij Cantor Fitzgerald, is van mening dat februari een minder goede beursmaand gaat worden.

Pado spreekt overigens van een gezonde correctie, want de S&P is sinds 1 september met 25% gestegen. Een stijging van dergelijke omvang schreeuwt volgens Pado gewoon om een correctie. Hij rekent op een correctie met 5 tot 7%.

Het geeft in ieder geval te denken dat de Dow Jones vorige week vrijdag met meer dan 1% is gedaald. Een omvang van dergelijke omvang was sinds 23 november niet meer voorgevallen. Anderzijds is de CBOE's Vix, de zogenaamde fear index, met meer dan 19% gestegen. Marc Pado, U.S. strategist en technische analist bij Cantor Fitzgerald, is van mening dat februari een minder goede beursmaand gaat worden. Pado spreekt overigens van een gezonde correctie, want de S&P is sinds 1 september met 25% gestegen. Een stijging van dergelijke omvang schreeuwt volgens Pado gewoon om een correctie. Hij rekent op een correctie met 5 tot 7%.