Roubini Global Economics (RGE) is echter van mening dat het moment niet rijp is om in goud te stappen. Sinds januari 2001 is de goudprijs uitgedrukt in dollars op jaarbasis met gemiddeld 15,30% gestegen.

De interesse voor het goud is te wijten aan de vrees voor inflatie, de vrees voor deflatie en de vrees voor een instorting van het financieel systeem. De economische modellen houden echter met geen enkel van deze drie scenario's rekening.

De goudprijs is al gestegen, zodat volgens RGE de kansen op een correctie zienderogen toenemen. Inflatiegevaar is er eigenlijk niet, terwijl FED-topman Bernanke al heeft laten weten dat hij geld zal bijdrukken wanneer er deflatiegevaar dreigt.

De kansen op een instorting van het financieel systeem zijn echter nog niet verdreven en die kunnen de goudprijs vroeg of laat opnieuw doen stijgen. RGE is echter van mening dat op korte termijn de kansen op een correctie groter zijn dan die op een stijging.

Roubini Global Economics (RGE) is echter van mening dat het moment niet rijp is om in goud te stappen. Sinds januari 2001 is de goudprijs uitgedrukt in dollars op jaarbasis met gemiddeld 15,30% gestegen. De interesse voor het goud is te wijten aan de vrees voor inflatie, de vrees voor deflatie en de vrees voor een instorting van het financieel systeem. De economische modellen houden echter met geen enkel van deze drie scenario's rekening. De goudprijs is al gestegen, zodat volgens RGE de kansen op een correctie zienderogen toenemen. Inflatiegevaar is er eigenlijk niet, terwijl FED-topman Bernanke al heeft laten weten dat hij geld zal bijdrukken wanneer er deflatiegevaar dreigt. De kansen op een instorting van het financieel systeem zijn echter nog niet verdreven en die kunnen de goudprijs vroeg of laat opnieuw doen stijgen. RGE is echter van mening dat op korte termijn de kansen op een correctie groter zijn dan die op een stijging.