De nettowinst klom in de periode tussen oktober en december naar 26,6 miljoen dollar tegenover een verlies van 7,9 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet verzesvoudigde naar 132,9 miljoen dollar. Molycorp produceerde 886 ton REE producten tegenover 359 ton in hetzelfde kwartaal van 2010.

De expansie van de Mountain Pass mijn en de bijhorende verwerkingsinstallatie is intussen bijna afgerond.

Volgens Molycorp zullen beide tegen het einde van het derde kwartaal (september) volledig operationeel zijn.

Molycorp probeert zich naar eigen zeggen zo goed mogelijk aan het vooropgestelde budget te houden (781 miljoen dollar) maar krijgt wel af te rekenen met stijgende kosten voor met name arbeid en chemicaliën.

De nettowinst klom in de periode tussen oktober en december naar 26,6 miljoen dollar tegenover een verlies van 7,9 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet verzesvoudigde naar 132,9 miljoen dollar. Molycorp produceerde 886 ton REE producten tegenover 359 ton in hetzelfde kwartaal van 2010. De expansie van de Mountain Pass mijn en de bijhorende verwerkingsinstallatie is intussen bijna afgerond. Volgens Molycorp zullen beide tegen het einde van het derde kwartaal (september) volledig operationeel zijn. Molycorp probeert zich naar eigen zeggen zo goed mogelijk aan het vooropgestelde budget te houden (781 miljoen dollar) maar krijgt wel af te rekenen met stijgende kosten voor met name arbeid en chemicaliën.