Eerder was Mohamed El-Erian uitgegaan van een kans van 25% op deflatie. Hij sluit zich ook aan bij de visie van Nouriel Roubini van Roubini Global Economics die 40% kans ziet op een double dip-recessie.

Het probleem is dat de Verenigde Staten geen reservewiel meer hebben wanneer de economie opnieuw gaat sputteren. Bijzonder verontrustend is dat de banken weigeren om geld te ontlenen aan bedrijven.

Van een "bond bubble" is volgens El-Erian geen sprake. De obligatiemarkt is volgens de econoom nog goedkoop tegen de achtergrond van een traag economisch herstel.

Eerder was Mohamed El-Erian uitgegaan van een kans van 25% op deflatie. Hij sluit zich ook aan bij de visie van Nouriel Roubini van Roubini Global Economics die 40% kans ziet op een double dip-recessie. Het probleem is dat de Verenigde Staten geen reservewiel meer hebben wanneer de economie opnieuw gaat sputteren. Bijzonder verontrustend is dat de banken weigeren om geld te ontlenen aan bedrijven. Van een "bond bubble" is volgens El-Erian geen sprake. De obligatiemarkt is volgens de econoom nog goedkoop tegen de achtergrond van een traag economisch herstel.