Hetzelfde fenomeen doet zich overigens ook in Europa voor, waar zelfs de rentevoeten in de Europese periferie fors zijn gedaald. Mohamed El-Erian, de vroegere hoofdeconoom van Pimco, ziet drie redenen voor de rally op de obligatiemarkten waardoor de rentevoeten alsmaar lager geduwd worden.

Op de eerste plaats zijn er de twijfels over het economisch herstel en dit zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Daarnaast hebben de centrale banken te horen gegeven dat de rente nog geruime tijd erg laag kan blijven. Tenslotte hebben heel wat beleggers hun short-posities teruggedraaid, zodat er sprake is van short-covering.

Hetzelfde fenomeen doet zich overigens ook in Europa voor, waar zelfs de rentevoeten in de Europese periferie fors zijn gedaald. Mohamed El-Erian, de vroegere hoofdeconoom van Pimco, ziet drie redenen voor de rally op de obligatiemarkten waardoor de rentevoeten alsmaar lager geduwd worden. Op de eerste plaats zijn er de twijfels over het economisch herstel en dit zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Daarnaast hebben de centrale banken te horen gegeven dat de rente nog geruime tijd erg laag kan blijven. Tenslotte hebben heel wat beleggers hun short-posities teruggedraaid, zodat er sprake is van short-covering.