Mohamed El-Erian: "We moeten alles doen wat we kunnen om de begrotingsproblemen af te stoppen. Ierland staat hoe dan ook een zeer moeilijke periode te wachten en het land zal alle hulp van Europa nodig hebben. Bleef die hulp achterwege, dan zou de crisis zich meteen verder over de regio verspreiden. Daarom is het een goede zaak dat er gisteren een overeenkomst werd bereikt."

El-Erian is echter van mening dat de Europeanen zich weinig illusies moeten maken: "De problemen van Ierland zijn die van Europa zelf. Dat besef lijkt alleszins te zijn doorgedrongen tot de Europese regeringsleiders, want het is Europa zelf dat de steunmaatregelen aan Ierland heeft voorgesteld. Ieren en Europeanen zullen nauw moeten samenwerken om de reddingsoperatie te doen slagen. Ook het IMF zal zijn bereidheid om een handje toe te steken, moeten aantonen. Maar zelfs wanneer Ierland er in slaagt om aan al deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het land nog altijd niet uit de problemen."

Mohamed El-Erian: "We moeten alles doen wat we kunnen om de begrotingsproblemen af te stoppen. Ierland staat hoe dan ook een zeer moeilijke periode te wachten en het land zal alle hulp van Europa nodig hebben. Bleef die hulp achterwege, dan zou de crisis zich meteen verder over de regio verspreiden. Daarom is het een goede zaak dat er gisteren een overeenkomst werd bereikt." El-Erian is echter van mening dat de Europeanen zich weinig illusies moeten maken: "De problemen van Ierland zijn die van Europa zelf. Dat besef lijkt alleszins te zijn doorgedrongen tot de Europese regeringsleiders, want het is Europa zelf dat de steunmaatregelen aan Ierland heeft voorgesteld. Ieren en Europeanen zullen nauw moeten samenwerken om de reddingsoperatie te doen slagen. Ook het IMF zal zijn bereidheid om een handje toe te steken, moeten aantonen. Maar zelfs wanneer Ierland er in slaagt om aan al deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het land nog altijd niet uit de problemen."