Mohamed El-Erian stapt op bij Pimco

Op de Europese beurzen valt vandaag weinig beweging te bespeuren, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. Het nieuws van de dag is ongetwijfeld het vertrek van Mohamed El-Erian bij Pimco. In Europa wordt momenteel vooral de bankensector in de gaten gehouden.

Het gevaar op Europees vlak ligt volgens professor Stefan Duchateau waarschijnlijk verscholen in dat ene project dat nog niet is afgerond maar dat een hoeksteen vormt voor de toekomstige werking van de Europese financiële markten, met name de bankenunie.

Duitsland heeft het duidelijk nog steeds niet begrepen op het algemene principe dat een bank uit een andere lidstaat – zij het na een eerste verlies dat wordt toegewezen aan de eigen aandeelhouders en depositohouders- de Europese burger (lees Duitsland) met de rest van zijn tekorten mag opzadelen.

De huidige windstilte vanuit deze hoek, kan dan plots omslaan maar we mogen er vanuit gaan dat het recente verleden nog vers genoeg in het geheugen van de politieke leiders ligt om dit onderwerp met de nodige omzichtigheid te benaderen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content