Mohamed El-Erian schudt echter verbaasd het hoofd over de gang van zaken in de Verenigde Staten. Met het 'wat' van de deal kan hij nog instemmen, het was hoog tijd dat er een oplossing werd gevonden voor het schuldenplafond. Daarmee is de onmiddelijke dreiging van een faillissement weggevallen.

Het 'hoe' is echter een heel ander paar mouwen. Washington heeft de hete aardappel gewoon voor zich uitgeschoven naar februari 2014, op een moment dat er verkiezingen voor het Congres moeten worden gehouden. In dat gespannen verkiezingsklimaat zal het nog moeilijker zijn om een overeenkomst te bereiken.

Mohamed El-Erian schudt echter verbaasd het hoofd over de gang van zaken in de Verenigde Staten. Met het 'wat' van de deal kan hij nog instemmen, het was hoog tijd dat er een oplossing werd gevonden voor het schuldenplafond. Daarmee is de onmiddelijke dreiging van een faillissement weggevallen. Het 'hoe' is echter een heel ander paar mouwen. Washington heeft de hete aardappel gewoon voor zich uitgeschoven naar februari 2014, op een moment dat er verkiezingen voor het Congres moeten worden gehouden. In dat gespannen verkiezingsklimaat zal het nog moeilijker zijn om een overeenkomst te bereiken.