De periode zou worden gekenmerkt door een hoge werkloosheidsgraad en door ultralage rentevoeten. De 'New Normal' is er inderdaad gekomen, maar nu oordeelt El-Erian dat er betere tijden in het vooruitzicht zijn. Het kan nog even duren, maar het economisch plaatje klaart weer op.

Bij Société Générale is econome Aneta Markowska het met de obligatiefondsbeheerder eens, ze ziet die periode nog sneller eindigen dan El-Erian zelf.

Na een zeer zwak eerste kwartaal zou het Amerikaans BBP tijdens het eerste kwartaal sneller dan verwacht gegroeid kunnen zijn, waarna we in een stroomversnelling kunnen belanden. Onder andere het herstel van de vastgoedmarkt kan daar een rol bij spelen.

De periode zou worden gekenmerkt door een hoge werkloosheidsgraad en door ultralage rentevoeten. De 'New Normal' is er inderdaad gekomen, maar nu oordeelt El-Erian dat er betere tijden in het vooruitzicht zijn. Het kan nog even duren, maar het economisch plaatje klaart weer op. Bij Société Générale is econome Aneta Markowska het met de obligatiefondsbeheerder eens, ze ziet die periode nog sneller eindigen dan El-Erian zelf. Na een zeer zwak eerste kwartaal zou het Amerikaans BBP tijdens het eerste kwartaal sneller dan verwacht gegroeid kunnen zijn, waarna we in een stroomversnelling kunnen belanden. Onder andere het herstel van de vastgoedmarkt kan daar een rol bij spelen.