Mohamed El-Erian (PIMCO): "We staan aan de vooravond van een heel ander tijdperk, waarbij we door een periode van fundamentele transformatie zullen gaan. Het is deze periode die door mij als het 'new normal' wordt beschouwd."

Oplopende overheidstekorten en een strengere financiële regulering zullen de economische groei in de Verenigde Staten en Europa in de komende drie jaar gaan afremmen.

Mohamed El-Erian: "Anderzijds gaan emerging-markets zoals Brazilië en China, waar de overheidsschulden niet uit de hand zijn gelopen, wel aan een stevig tempo blijven groeien. In de 'new normal' zullen de beleggers echter tevreden moeten zijn met eerder bescheiden opbrengsten op obligaties, zodat ze op zoek moeten gaan naar alternatieven. Dat kunnen aandelen zijn, maar ook hedge funds, vastgoed, buyout fondsen enzovoort. In het belang van onze cliënten zijn we verplicht om deze bocht mee te maken."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "We staan aan de vooravond van een heel ander tijdperk, waarbij we door een periode van fundamentele transformatie zullen gaan. Het is deze periode die door mij als het 'new normal' wordt beschouwd." Oplopende overheidstekorten en een strengere financiële regulering zullen de economische groei in de Verenigde Staten en Europa in de komende drie jaar gaan afremmen. Mohamed El-Erian: "Anderzijds gaan emerging-markets zoals Brazilië en China, waar de overheidsschulden niet uit de hand zijn gelopen, wel aan een stevig tempo blijven groeien. In de 'new normal' zullen de beleggers echter tevreden moeten zijn met eerder bescheiden opbrengsten op obligaties, zodat ze op zoek moeten gaan naar alternatieven. Dat kunnen aandelen zijn, maar ook hedge funds, vastgoed, buyout fondsen enzovoort. In het belang van onze cliënten zijn we verplicht om deze bocht mee te maken."