Mohamed El-Erian (PIMCO): "De stimuleringsmaatregelen die tot dusver werden aangekondigd zijn okay, maar ze volstaan eenvoudigweg niet. Op de eerste plaats is het belangrijk dat de VS de concurrentiekracht opnieuw veilig stelt. Daardoor is het onder andere noodzakelijk dat het tekort op de begroting wordt afgebouwd."

Daarmee kan volgend jaar worden begonnen, zodra duidelijk is dat de VS-economie opnieuw op snelheid komt.

El-Erian: "Toch is voorzichtigheid geboden, want we moeten opletten dat we niet alleen de korte maar ook de middellange termijn in de gaten moeten houden. Ik verwacht wel dat de economische groei volgend jaar gaat versnellen."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "De stimuleringsmaatregelen die tot dusver werden aangekondigd zijn okay, maar ze volstaan eenvoudigweg niet. Op de eerste plaats is het belangrijk dat de VS de concurrentiekracht opnieuw veilig stelt. Daardoor is het onder andere noodzakelijk dat het tekort op de begroting wordt afgebouwd." Daarmee kan volgend jaar worden begonnen, zodra duidelijk is dat de VS-economie opnieuw op snelheid komt. El-Erian: "Toch is voorzichtigheid geboden, want we moeten opletten dat we niet alleen de korte maar ook de middellange termijn in de gaten moeten houden. Ik verwacht wel dat de economische groei volgend jaar gaat versnellen."