El-Erian verwacht dat de Europese economie volgend jaar met 0,50% tot 0,75% gaat groeien. Dat is een stuk minder dan de prognose van het Internationaal Monetair Fonds, dat uitgaat van een groei met 1,90%.

Mohamed El-Erian wijst er op dat Europa de crisis heel anders heeft aangepakt dan de Verenigde Staten. De eurozone probeert duurzame economische groei te bereiken door fors te besparen.

Het probleem is dat sommige landen - waaronder Griekenland - er niet in gaan slagen om hun begroting in orde te krijgen, maar al evenmin om de economie te laten groeien.

El-Erian verwacht dat de Europese economie volgend jaar met 0,50% tot 0,75% gaat groeien. Dat is een stuk minder dan de prognose van het Internationaal Monetair Fonds, dat uitgaat van een groei met 1,90%. Mohamed El-Erian wijst er op dat Europa de crisis heel anders heeft aangepakt dan de Verenigde Staten. De eurozone probeert duurzame economische groei te bereiken door fors te besparen. Het probleem is dat sommige landen - waaronder Griekenland - er niet in gaan slagen om hun begroting in orde te krijgen, maar al evenmin om de economie te laten groeien.