Mohamed El-Erian (PIMCO): "Het is tijd voor een radicale verandering waarbij beleidsmakers twee opties hebben:

- Ze kunnen kiezen voor een grotere fiscale eenheid met kosteneffectieve garanties en overschrijvingen - in plaats van leningen - in ruil voor een aanzienlijk deel van de nationale soevereiniteit van individuele landen. - Als het politiek haalbaar is, kunnen ze ook kiezen voor een herstructurering van de schuld van de zwakke perifere landen, de ECB herkapitaliseren, het betalingssysteem beschermen, bijkomende schade incalculeren en de omstandigheden voor groei herstellen.

Geen van beide oplossingen is makkelijk of prettig om door te voeren, maar het alternatief om door te modderen met een gebrekkige aanpak zou nog hogere kosten inhouden."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "Het is tijd voor een radicale verandering waarbij beleidsmakers twee opties hebben: - Ze kunnen kiezen voor een grotere fiscale eenheid met kosteneffectieve garanties en overschrijvingen - in plaats van leningen - in ruil voor een aanzienlijk deel van de nationale soevereiniteit van individuele landen. - Als het politiek haalbaar is, kunnen ze ook kiezen voor een herstructurering van de schuld van de zwakke perifere landen, de ECB herkapitaliseren, het betalingssysteem beschermen, bijkomende schade incalculeren en de omstandigheden voor groei herstellen. Geen van beide oplossingen is makkelijk of prettig om door te voeren, maar het alternatief om door te modderen met een gebrekkige aanpak zou nog hogere kosten inhouden."