Mohamed El-Erian (PIMCO): "Er zijn tekenen die wijzen op een versneld herstel van de wereldeconomie, die steeds meer veerkracht krijgt en mogelijkheden biedt om de onconventionele steunmaatregelen weer terug te draaien. Bij de doorbraak van de opkomende economieën maakt met name China een overgang door waarbij zich een middenklasse ontwikkelt die door toenemende consumptie de wereldeconomie kan ondersteunen."

Er zijn echter ook signalen van een onregelmatig en haperend mondiaal herstel. In bepaalde ontwikkelde economieën zijn de economische groeiprognoses niet voldoende om de toenemende problemen met staatsschulden en begrotingstekorten weg te nemen.

El-Erian: "Ondanks de crisis is er nauwelijks een betekenisvolle afname geweest van de excessieve schulden die in de periode voor de crisis zijn opgebouwd. In plaats van ze overtuigend aan te pakken, zijn de schulden door het systeem heen verplaatst en uiteindelijk vooral terechtgekomen bij overheden en belastingbetalers."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "Er zijn tekenen die wijzen op een versneld herstel van de wereldeconomie, die steeds meer veerkracht krijgt en mogelijkheden biedt om de onconventionele steunmaatregelen weer terug te draaien. Bij de doorbraak van de opkomende economieën maakt met name China een overgang door waarbij zich een middenklasse ontwikkelt die door toenemende consumptie de wereldeconomie kan ondersteunen." Er zijn echter ook signalen van een onregelmatig en haperend mondiaal herstel. In bepaalde ontwikkelde economieën zijn de economische groeiprognoses niet voldoende om de toenemende problemen met staatsschulden en begrotingstekorten weg te nemen. El-Erian: "Ondanks de crisis is er nauwelijks een betekenisvolle afname geweest van de excessieve schulden die in de periode voor de crisis zijn opgebouwd. In plaats van ze overtuigend aan te pakken, zijn de schulden door het systeem heen verplaatst en uiteindelijk vooral terechtgekomen bij overheden en belastingbetalers."