Mohamed El-Erian (Pimco): "De resultaten van de stress tests vormen inderdaad geen vrijgeleide voor een normalisering van de banksector. Momenteel hangt er heel wat onzekerheid boven het hoofd van de banken, onder andere wat betreft de blootstelling aan Zuid-Europese overheidsobligaties. Veel marktdeelnemers hebben vanwege die onzekerheid de zijlijn opgezocht."

Veel banken zijn bovendien van mening dat ze op de beurs onterecht worden afgestraft. Europa kan anderzijds moeilijk goed functioneren zonder een goed geoliede banksector. El-Erian: "De Europese autoriteiten zullen heel wat moeten doen om de geloofwaardigheid van de testen te versterken. Ik ben er bovendien van overtuigd dat ze dat ook gaan doen. Helaas kunnen ze geen katalysator vormen voor een normalisering in de financiële sector, wat een zaak van veel langere adem gaat vormen."

Mohamed El-Erian (Pimco): "De resultaten van de stress tests vormen inderdaad geen vrijgeleide voor een normalisering van de banksector. Momenteel hangt er heel wat onzekerheid boven het hoofd van de banken, onder andere wat betreft de blootstelling aan Zuid-Europese overheidsobligaties. Veel marktdeelnemers hebben vanwege die onzekerheid de zijlijn opgezocht." Veel banken zijn bovendien van mening dat ze op de beurs onterecht worden afgestraft. Europa kan anderzijds moeilijk goed functioneren zonder een goed geoliede banksector. El-Erian: "De Europese autoriteiten zullen heel wat moeten doen om de geloofwaardigheid van de testen te versterken. Ik ben er bovendien van overtuigd dat ze dat ook gaan doen. Helaas kunnen ze geen katalysator vormen voor een normalisering in de financiële sector, wat een zaak van veel langere adem gaat vormen."