Mohamed El-Erian, CEO en co-CIO bij Pimco: "Portugal begint aan een nieuwe verkiezingscampagne op een delicaat moment in zijn financiële geschiedenis. In de komende drie maanden moet het land zich voor een totaal bedrag van 10 miljard euro herfinancieren. Als gevolg van het fors oplopen van de rente op staatsobligaties is het vrijwel uitgesloten dat het land een beroep zal kunnen blijven doen op de financiële markten.."

Volgens Mohamed El-Erian gaat Portugal naar alternatieve oplossingen zoeken: "Zo'n alternatief zou er bijvoorbeeld in kunnen bestaan dat het land staatsobligaties plaatst bij de banken, die deze obligaties vervolgens bij de Europese Centrale Bank voor cash geld kunnen omruilen. Een dergelijke oplossing is uiteraard geen oplossing voor de lange termijn. Uiteindelijk zal Portugal dezelfde weg opgaan als Griekenland.

Mohamed El-Erian, CEO en co-CIO bij Pimco: "Portugal begint aan een nieuwe verkiezingscampagne op een delicaat moment in zijn financiële geschiedenis. In de komende drie maanden moet het land zich voor een totaal bedrag van 10 miljard euro herfinancieren. Als gevolg van het fors oplopen van de rente op staatsobligaties is het vrijwel uitgesloten dat het land een beroep zal kunnen blijven doen op de financiële markten.." Volgens Mohamed El-Erian gaat Portugal naar alternatieve oplossingen zoeken: "Zo'n alternatief zou er bijvoorbeeld in kunnen bestaan dat het land staatsobligaties plaatst bij de banken, die deze obligaties vervolgens bij de Europese Centrale Bank voor cash geld kunnen omruilen. Een dergelijke oplossing is uiteraard geen oplossing voor de lange termijn. Uiteindelijk zal Portugal dezelfde weg opgaan als Griekenland.