Mohamed El-Erian, CEO en co-CIO bij Pimco: "De uitdagingen voor de herstelwerkzaamheden in Japan zijn waarschijnlijk groter dan na de aardbeving in Kobe. Het gaat daarom niet op om zich aan dit voorbeeld te spiegelen, te veel kijken naar Kobe 1995 zou zelfs een politiek antwoord dat krachtig genoeg is in de weg kunnen staan."

De negatieve vermogens- en inkomenseffecten zullen deze keer heviger zijn, en het herstelproces zal waarschijnlijk complexer zijn en langer duren.

Mohamed El-Erian (Pimco): "Het is echter nog niet helemaal duidelijk wat Japan te wachten staat. Momenteel gaan nogal wat economen uit van een V-vormig herstel van de Japanse economie, maar of dit scenario inderdaad bewaarheid gaat worden moet nog worden afgewacht."

Mohamed El-Erian, CEO en co-CIO bij Pimco: "De uitdagingen voor de herstelwerkzaamheden in Japan zijn waarschijnlijk groter dan na de aardbeving in Kobe. Het gaat daarom niet op om zich aan dit voorbeeld te spiegelen, te veel kijken naar Kobe 1995 zou zelfs een politiek antwoord dat krachtig genoeg is in de weg kunnen staan." De negatieve vermogens- en inkomenseffecten zullen deze keer heviger zijn, en het herstelproces zal waarschijnlijk complexer zijn en langer duren. Mohamed El-Erian (Pimco): "Het is echter nog niet helemaal duidelijk wat Japan te wachten staat. Momenteel gaan nogal wat economen uit van een V-vormig herstel van de Japanse economie, maar of dit scenario inderdaad bewaarheid gaat worden moet nog worden afgewacht."