Mohamed El-Erian (Pimco): "Egypte en Tunesië vormen katalysatoren voor bredere veranderingen die van steeds groter belang voor het systeem worden. Op korte termijn zullen de ontwikkelingen in de regio stagflationaire effecten hebben op de wereldeconomie."

De komende dagen zullen de markten reageren op de gewijzigde vooruitzichten voor de regio, en voor de wereldeconomie: hogere grondstoffenprijzen zullen gepaard gaan met meer risicoaversie in de aandelen- en kredietmarkten. Mohamed El-Erian: "Na verloop van tijd zal de vrees in de markt waarschijnlijk plaats maken voor de grotere stabiliteit die op lange termijn in een belangrijk deel van de wereld wordt gevoeld."

Mohamed El-Erian (Pimco): "Egypte en Tunesië vormen katalysatoren voor bredere veranderingen die van steeds groter belang voor het systeem worden. Op korte termijn zullen de ontwikkelingen in de regio stagflationaire effecten hebben op de wereldeconomie." De komende dagen zullen de markten reageren op de gewijzigde vooruitzichten voor de regio, en voor de wereldeconomie: hogere grondstoffenprijzen zullen gepaard gaan met meer risicoaversie in de aandelen- en kredietmarkten. Mohamed El-Erian: "Na verloop van tijd zal de vrees in de markt waarschijnlijk plaats maken voor de grotere stabiliteit die op lange termijn in een belangrijk deel van de wereld wordt gevoeld."