Mohamed El-Erian (PIMCO): "In het huidige post-bubbel-tijdperk, met de dreigende schuldenberg en de staatsschuldproblematiek, wordt de ECB - en daarmee Europa - inderdaad tot een eindspel gedwongen. De uitkomst is onzeker, maar heeft wel verregaande gevolgen - uiteraard voor Europa, maar ook voor de wereldeconomie. Die bevindt zich middenin een vertraging met een verzwakt ankerpunt - te wijten aan het schuldplafond-debacle en het vernederende verlies van Amerika's AAA-kredietwaardering."

El-Erian schat dat Europese politici zullen opteren voor een zwakke variant op een grotere begrotingsunie, maar er uiteindelijk niet in zullen slagen om dat door te voeren voor de eurozone zoals we die nu kennen.

El-Erian: "Er zal een kleinere en sterkere valuta-unie ontstaan; Europa zal de ondergang van de euro en de eurozone voorkomen."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "In het huidige post-bubbel-tijdperk, met de dreigende schuldenberg en de staatsschuldproblematiek, wordt de ECB - en daarmee Europa - inderdaad tot een eindspel gedwongen. De uitkomst is onzeker, maar heeft wel verregaande gevolgen - uiteraard voor Europa, maar ook voor de wereldeconomie. Die bevindt zich middenin een vertraging met een verzwakt ankerpunt - te wijten aan het schuldplafond-debacle en het vernederende verlies van Amerika's AAA-kredietwaardering." El-Erian schat dat Europese politici zullen opteren voor een zwakke variant op een grotere begrotingsunie, maar er uiteindelijk niet in zullen slagen om dat door te voeren voor de eurozone zoals we die nu kennen. El-Erian: "Er zal een kleinere en sterkere valuta-unie ontstaan; Europa zal de ondergang van de euro en de eurozone voorkomen."