In dat verband wordt onder andere verwezen naar de werkloosheidsgraad, die in Spanje met 22,90% duizelingwekkend hoog blijft.

Zowel de solvabiliteit als de groei-indicatoren flikkeren momenteel rood en dat is uiteraard geen goed teken.

Mohamed El-Erian (PIMCO): "Het kapitaal zal Europa blijven ontvluchten zolang als die alarmsignalen niet verdwijnen. Dat betekent ook dat het steeds moeilijker gaat worden om de crisis te overwinnen. De financiële markten hebben de solvabiliteits- en groeiproblemen om voor de hand liggende redenen nog niet ingecalculeerd. De centrale banken blijven namelijk grote hoeveelheden liquiditeiten in de markt pompen. Tot dusver hebben die ingrepen nog niet de gewenste resultaten opgeleverd. Ben Bernanke heeft in feite nadrukkelijk gesteld meer geld in het systeem te duwen met zijn verklaring dat de rente nog minstens 18 maanden zo laag te houden. Ook de Bank of England heeft beloofd om meer te doen. De ECB heeft met de LTRO programma een alternatieve manier gevonden om liquiditeiten te verschaffen. We gaan dus meer van hetzelfde krijgen, maar de onderliggende problemen worden niet opgelost."

In dat verband wordt onder andere verwezen naar de werkloosheidsgraad, die in Spanje met 22,90% duizelingwekkend hoog blijft. Zowel de solvabiliteit als de groei-indicatoren flikkeren momenteel rood en dat is uiteraard geen goed teken. Mohamed El-Erian (PIMCO): "Het kapitaal zal Europa blijven ontvluchten zolang als die alarmsignalen niet verdwijnen. Dat betekent ook dat het steeds moeilijker gaat worden om de crisis te overwinnen. De financiële markten hebben de solvabiliteits- en groeiproblemen om voor de hand liggende redenen nog niet ingecalculeerd. De centrale banken blijven namelijk grote hoeveelheden liquiditeiten in de markt pompen. Tot dusver hebben die ingrepen nog niet de gewenste resultaten opgeleverd. Ben Bernanke heeft in feite nadrukkelijk gesteld meer geld in het systeem te duwen met zijn verklaring dat de rente nog minstens 18 maanden zo laag te houden. Ook de Bank of England heeft beloofd om meer te doen. De ECB heeft met de LTRO programma een alternatieve manier gevonden om liquiditeiten te verschaffen. We gaan dus meer van hetzelfde krijgen, maar de onderliggende problemen worden niet opgelost."