De goudprijs blijft boven het niveau van 1200 dollar. Matt Zeman, trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de beleggers zich weer wat comfortabeler voelen bij de situatie in Europa.

Daardoor heeft goud zijn rol van veilige vluchthaven kwijtgespeeld. Dat verlies is waarschijnlijk tijdelijk, want het lijkt onwaarschijnlijk dat de situatie zo rustig zal blijven als ze nu is.

Mohamed El-Erian, chief executive en co-chief investment officer bij obligatiebelegger Pacific Investment Management Co, heeft de posities in goud recent afgebouwd.

El-Erian gaat er van uit dat wanneer wereldwijd de schulden afgebouwd worden - een scenario dat volgens hem niet denkbeeldig is - edelmetalen zoals goud goedkoper gaan worden.

Volgens ER-Erian is een positie in goud nog steeds zinvol, maar niet zo zinvol als enkele maanden geleden. Zeman denkt anderzijds dat de goudprijs onder druk zal blijven staan zolang de beurzen sterk blijven.

Toch ziet Zeman geen grote correctie in de goudprijs gebeuren. Hij spreekt nog steeds van een "buy-in-the-dips kind of market". Veel beleggers zijn het vertrouwen in valuta's kwijt en verkiezen daarom goud.

De goudprijs blijft boven het niveau van 1200 dollar. Matt Zeman, trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de beleggers zich weer wat comfortabeler voelen bij de situatie in Europa. Daardoor heeft goud zijn rol van veilige vluchthaven kwijtgespeeld. Dat verlies is waarschijnlijk tijdelijk, want het lijkt onwaarschijnlijk dat de situatie zo rustig zal blijven als ze nu is. Mohamed El-Erian, chief executive en co-chief investment officer bij obligatiebelegger Pacific Investment Management Co, heeft de posities in goud recent afgebouwd. El-Erian gaat er van uit dat wanneer wereldwijd de schulden afgebouwd worden - een scenario dat volgens hem niet denkbeeldig is - edelmetalen zoals goud goedkoper gaan worden. Volgens ER-Erian is een positie in goud nog steeds zinvol, maar niet zo zinvol als enkele maanden geleden. Zeman denkt anderzijds dat de goudprijs onder druk zal blijven staan zolang de beurzen sterk blijven. Toch ziet Zeman geen grote correctie in de goudprijs gebeuren. Hij spreekt nog steeds van een "buy-in-the-dips kind of market". Veel beleggers zijn het vertrouwen in valuta's kwijt en verkiezen daarom goud.