Mohamed El-Erian (Pimco): "De Europese schuldencrisis is in een nieuwe fase getreden, zoveel is duidelijk. Ik verwacht dat de schuldenherschikking in deze drie landen nu in een versneld tempo zal worden doorgevoerd. Van vallende dominostenen is voorlopig dus geen sprake meer."

Portugal had weinig andere keuzemogelijkheden meer dan om steun te vragen, nadat een besparingsplan in het parlement was weggestemd. Mohamed El-Erian: "Het geval Portugal verschilt echter van dat van Griekenland en Ierland omdat eerstgenoemd land momenteel geen regering heeft. Dat betekent dat het steunprogramma niet kan goedgekeurd worden, hetgeen inhoudt dat Lissabon een overgangsregeling zal moeten aanvragen. Dat betekent dat de last voor de Europese Unie en de Europese Centrale Bank op korte termijn zwaarder zal worden, aangezien het Internationaal Monetair Fonds slechts in een latere fase gaat instappen."

Mohamed El-Erian (Pimco): "De Europese schuldencrisis is in een nieuwe fase getreden, zoveel is duidelijk. Ik verwacht dat de schuldenherschikking in deze drie landen nu in een versneld tempo zal worden doorgevoerd. Van vallende dominostenen is voorlopig dus geen sprake meer." Portugal had weinig andere keuzemogelijkheden meer dan om steun te vragen, nadat een besparingsplan in het parlement was weggestemd. Mohamed El-Erian: "Het geval Portugal verschilt echter van dat van Griekenland en Ierland omdat eerstgenoemd land momenteel geen regering heeft. Dat betekent dat het steunprogramma niet kan goedgekeurd worden, hetgeen inhoudt dat Lissabon een overgangsregeling zal moeten aanvragen. Dat betekent dat de last voor de Europese Unie en de Europese Centrale Bank op korte termijn zwaarder zal worden, aangezien het Internationaal Monetair Fonds slechts in een latere fase gaat instappen."