Mohamed El-Erian (Pimco): "De Europese begrotingscrisis is zo besmettelijk als de pest en dat zal zo blijven totdat de problemen bij de wortels worden aangepakt. Die problemen zijn in feite heel eenvoudig: te grote schulden bij de overheden en te weinig controle op de uitgaven."

Na Ierland zal volgens Mohamed El-Erian Portugal volgen en daarna Spanje, België, Italië enzovoort: "Europa heeft het basisprincipe van crisismanagement uit het oog verloren: een crisis moet niet reactief maar proactief opgelost worden. Zoals een loodgieter proberen de Europeanen lekken te dichten in plaats van de defecte leiding te vervangen. De problemen van elk land zijn misschien anders, maar die problemen hebben wel allemaal dezelfde oorzaak. De definitieve oplossing wordt gevonden in het oplappen van de balansen van de individuele landen, het verhogen van de liquiditeit kan alleen maar tijdelijke oplossingen bieden."

Mohamed El-Erian (Pimco): "De Europese begrotingscrisis is zo besmettelijk als de pest en dat zal zo blijven totdat de problemen bij de wortels worden aangepakt. Die problemen zijn in feite heel eenvoudig: te grote schulden bij de overheden en te weinig controle op de uitgaven." Na Ierland zal volgens Mohamed El-Erian Portugal volgen en daarna Spanje, België, Italië enzovoort: "Europa heeft het basisprincipe van crisismanagement uit het oog verloren: een crisis moet niet reactief maar proactief opgelost worden. Zoals een loodgieter proberen de Europeanen lekken te dichten in plaats van de defecte leiding te vervangen. De problemen van elk land zijn misschien anders, maar die problemen hebben wel allemaal dezelfde oorzaak. De definitieve oplossing wordt gevonden in het oplappen van de balansen van de individuele landen, het verhogen van de liquiditeit kan alleen maar tijdelijke oplossingen bieden."